Opleiding Eclectisch Medium Therapeut

Eclectisch betekend: “Uit verschillende mogelijkheden het beste halen voor een zo goed mogelijk resultaat”.
Bert Back
Eclectisch Therapeut

 

Dit is de meest complete, veelzijdige opleiding waarin Mediumschap, Healing, Therapeutische vaardigheden en Coaching samenkomen. In deze opleiding worden de beste facetten uit verschillende disciplines samengevoegd tot een compleet pakket van therapeutische mogelijkheden. De basis is spiritualiteit in de breedste zin van het woord, waarbij andere, reeds bekende therapeutische technieken, op een mediamieke manier worden vertaald en geïmplementeerd en daarna eclectisch worden toegepast.

Geen jarenlang geblok op theorieën en geschiedenis maar de bruikbare technieken vertaald vanuit de Nieuwetijdsenergie zodat ze functioneel ingezet kunnen worden.

Dus in het kort: met deze opleiding leer je én Mediumschap én healing én eclectisch therapeutische vaardigheden én coaching samen te voegen. En je leert er ook nog eens mee werken.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal voor mensen die  al geruime tijd bezig zijn met hun spirituele ontwikkeling en al ervaring hebben met Mediumschap en/of healing óf zelfs al werken met deze disciplines en graag verder willen ontwikkelen door het toevoegen van o.a. verschillende therapeutische vaardigheden . Om daarmee mensen verder te kunnen helpen met o.a. de vraag “waarom” dingen in hun leven gebeurt zijn, dus de weg naar de werkelijke onderliggende oorzaak van problemen of situaties en niet alleen maar “symptoombestrijding”

Besef ook dat deze opleiding een persoonlijk ontwikkelingsproces is waarbij je steeds meer gaat begrijpen van jezelf en jouw leven.
En dat je  daarmee, als je dat wilt, een grote toegevoegde waarde kan zijn in het helpen van anderen in hun groei, ontwikkelings- en bewustwordingsproces.

Wat kun je ermee?

  • Na voltooiing van de opleiding kun je aan de slag als Eclectisch Medium Therapeut
  • Na registratie bij bv het CAT(collectief alternatief therapeuten) kun je officieel als therapeut werken ***
  • Verbreden en verdiepen van jouw mogelijkheden in jouw praktijk en daarmee een nieuwe en bredere klantengroep aanboren.
 

***WKKGZ alternatieve zorg

De alternatieve therapeut maakt de samenleving gezonder en dat moet zo blijven! Een alternatief therapeut geeft zorg aan mensen op een alternatieve manier. Alternatieve therapie is niet iets nieuws; al sinds mensenheugenis is er een spirituele en paranormale connectie waar een alternatief therapeut gebruik van kan maken. Dit is zachtaardig, verfijnd en vaak precies wat iemand nodig heeft. Het is iets moois. Maar zorg is zorg, of het nu alternatief is of niet en er zijn vanaf 2017 een aantal nieuwe regels waar een alternatief therapeut aan moet voldoen.

Het lesprogramma van de opleiding is verdeeld in 3 blokken:

Blok 1:
Verdieping en Integratie Mediumschap/healing in EMT

Les 1:
Wat is Eclectisch Medium therapeut
Geschiedenis
Huiswerk
Les 2:
Mediumschap
Gidsencontact
Huiswerk
Les 3:
Aura/Chakrakunde
Chakra analyse/chakra balancing
Werken met edelstenen
Huiswerk
Les 4:
Healing /Trancehealing
Huiswerk
Les 5
Ondersteunende technieken:
Kaarten
Pendel
Huiswerk

Blok 2:
Transformatie technieken
Les 6
Meditatie
Huiswerk
Les 7 t/m 12
Hypno
Regressie
Re-incarnatie
Transformatie
Innerlijk kind
Huiswerk

Blok 3
Coaching en Praktijk

Les 13:
Gesprekstechnieken
Coaching
Huiswerk

Les 14:
Consultopbouw in de praktijk
Familieopstellingen
 oefenen

Les 15:
praktijkoefendag

Les 16:
Examen: theorie & praktijkconsulten met Mystery Guest

Al deze facetten worden gegeven in  15 lesdagen + 1 examendag. Tussen de lesdagen zit telkens 3-4 weken tussenruimte.

Alle cursussen zijn ook zelfontwikkelingsprocessen. Het is goed mogelijk dat gedurende de cursussen persoonlijke aspecten van deelnemers zich openbaren en bespreekbaar worden gemaakt. Alles wat in cursusgroepen wordt besproken blijft ook binnen de groepen.

De kosten voor de opleiding € 1625,- . Dit is inclusief cursusmateriaal en certificaat. Gespreide betaling is natuurlijk in overleg mogelijk .
De opleiding gaat gepaard met een behoorlijke persoonlijke en spirituele ontwikkeling, daarom zijn in de opleiding( en in de prijs) 1 persoonlijke intervisiesessie van 1 uur opgenomen die verdeeld over de totale opleidingsperiode afgesproken kan worden.

De lesdagen zijn van 11:00-16:30(uitloop tot 17:00)

Data opleiding 

NIEUW: Data EMT 2021
Lokatie Breda

Zaterdag   25 september, 30 oktober, 4 december, 18 december, 22 januari 2022, 19 februari, 26 maart ,23 april , 21 mei, 18 juni, 23 Juli, 20 augustus, 17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december Examen